The trip goes on - Reisverslag uit Bayeux, Frankrijk van Robin BMW - WaarBenJij.nu The trip goes on - Reisverslag uit Bayeux, Frankrijk van Robin BMW - WaarBenJij.nu

The trip goes on

Door: Robin

Blijf op de hoogte en volg Robin

07 April 2009 | Frankrijk, Bayeux

Wow...

Die motor is werkelijk geweldig, gas geven is echt een plezier, ligt als een huis op de weg, en de KM´s schieten onder je door. Helemaal leuk.

Stop in Bayeux. En dat treft...het is ten eerste dé plek waar je moet zijn als je iets wilt leren van de invasie in ´44. Het is ten tweede, en bij zuiver toeval overigens, dat ik in een Chambre de France terecht kom, waar net een Amerikaanse familie zich had genesteld. Opa, oma, man en vrouw en 3 kids. Opzich is dat niet zo relevant´:-), maar wel dat die beste opa de invasie zelf heeft meegemaakt! Wat een verhaal vertelde hij me ´s ochtends bij het ontbijt. Hij zat bij de eerste verkennende troepen, die de invsie moesten voorbereiden. Communicatie, locaties om te slapen etc terwijl de duitsers toen nog overal zaten verstopt. Spannende tijden, waarbij zelfs een drankje in de kroeg kon uitlopen op een mes in je rug. Rouen was destijds namelijk niet alleen van de duitsers, maar tevens lipen er veel franse aanhangers (ofwel de NSB).

Bijzonder ook mijn bezoek aan de stranden van Arremaches, Ohama etc. Ik ben normaal niet zo´n museum bezoeker, maar nu toch maar even gedaan. Erg boeiend om te weten dat Churchill op het idee kwam om een mobiele haven te bouwen voor de Canadezen, Amerikanen en Engelsen. Daar kon men mee aan wal komen in Normandië. Zonder dat de duitsers iets in de gaen hadden. Er waren 10.000 bommen van 1000 pond nodig om Normandië terug te winnen...

Via Mont St Michel, erg fraai, en Bretagne doorgereden naar Spanje. Ik ben daar gister aangekomen, beetje verkleumd. Laatste uur vanaf Bilbao, Santander tot Potes in de regen. Das minder, maar als je snel onderdak vind dan is het prima te doen. Kleding weer droog. De zon schijnt weer en vandaag kort stukje rijden naar een kabelbaan waar je moet zijn geweest. Zegt men hier. Picos de Europa heet dat. Ruwe bergtoppen, waar ik waarschijnlijk in de sneeuw terecht ga komen. Ik blijf hier paar daagjes en ga dan door naar Santiago de Compostella.

Groetjes daar, en tot mails. Dank voor jullie reacties. Leuk om even te lezen.

Robin

• 07 April 2009 - 10:07

Natasja:

He rij je niet te hard anders ben je volgende week alweer thuis. Al flink wat km gemaakt. goed verhaal.

• 07 April 2009 - 10:22

Karin:

haha lees Natas dr bericht dat d8 ik ook! Ik zit in Nice hoor 1 tm 3 mei, straks is daar niemand om me op te vangen. Nou ja, dan kan ik me altijd nog wel vermaken..
    Lieffie, veel plezier nog ! en dikke kus!!!! en geniet een beetje!

• 07 April 2009 - 10:42

Eveline:

Wat gaaf zeg! En leuk om je ervaringen te kunnen lezen op deze manier.

Heel veel plezier nog en doe je wel voorzichtig, jij racemonster ;-)

X Eveline

• 07 April 2009 - 11:07

Ma En Pa.:

Het gaat wel erg snel, ligt dat aan jou of aan de motor. Interessant die invasiestranden en dan iemand ontmoeten, die het heeft meegemaakt.Hij kan je er nauwelijks meer over verteld hebben dan ik.(grapje) Veel sterkte en geniet.

• 07 April 2009 - 17:34

Joop:

Hai Cowboy,
    Je bent al een heel end onderweg zeg en geniet van alles wat je tegen komt.

Ben wel jaloers op je zo'n mooie fiets en zoveel zien en zover al weg.

Drink je wel elke dag je glaasje melk en eet je fruit(anders vallen je beentjes er af).

Robin geniet lekker verder van alles en wat je tegen komt.

Lieve groetjes,

Joop en Joke

• 07 April 2009 - 19:16

Suus:

hey avonturier,klinkt goed allemaal. wel cool dat je onderweg allemaal mensen tegen komt die een gied verhaal hebben. nu al in spanje? gaat ook snel zeg. nou have fun in espana x suus

• 07 April 2009 - 21:49

Christian:

Olé cabalero!
    Dos cervesas fredas y una chica calda rapidamente por favor ;oP
    Handig man, die kennis over invasiestranden enzo, kunnen we eindelijk es wat doen aan al die Duitsers op het Noordwijkse strand! Conduide veiligos y tot schrijvos!

• 08 April 2009 - 07:17

Sharon:

Hey Robin,

Wat leuk om zo op de hoogte te blijven van waar je uit hangt! En leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt. Gaaf hoor. Geniet ervan!

Liefs,
    Sharon

• 08 April 2009 - 14:09

Eva:

Hi Robin,

Leuk hoor, zo maak je wat mee! Geniet er van!
    Liefs.

• 08 April 2009 - 18:55

Antoine:

Gast,
    Klinkt bijzonder goed, in 1,5 uur van A'dam naar Noord-Spanje, sodeju. En dan nog een stukje geschiedkunde op de koop toe! Veel plezier daar en rustig an. Agur! Antoine

• 08 April 2009 - 19:38

Joost:

Mooi verslag Robin (vooral die historische overleveringen),
    Wat jij per motor doet heb ik verschillende keren per fiets tussen '88 (Bretagene)en vorig jaar (Compostela) gereden.
    Ik sluit mij bij Natasja en Karin aan ... ga niet te snel, geniet ervan!

Voorbij Gijon is de kustweg naar Luarca een aanrader!!!

groet, Joost